Bulletin 2019

Lövstaölets vänner
2019


 

 Årsmöte och klubbmästerskap

KM avgörs i samband med årsmötet lördagen den 23 mars (se separat kallelse) där årsmötets deltagare utser den godaste ölen enligt reglerna för Folkets val. Alla öltyper är välkomna. Ta med öl i fat eller flaskor så att minst 30 personer kan provsmaka. Sven Östlund tar emot anmälningar av öl till KM. Vi hoppas på många deltagare!

Medlemsavgift

Nu är det dags att förnya medlemsavgiften. Betala gärna medlemsavgiften omgående eller senast den 23 mars. BG 891-8088, eller swish 1234226668

Välkommen till SM i hembryggd öl 13:e april 2019

Det 31:a svenska mästerskapet i hembryggd öl hålls lördagen den 13:e april i Solnahallen, Stockholm och det är SHBF och dess ideella krafter som står bakom arrangemanget.

Solnahallen ligger nära Solna centrum, ett par kilometer nordväst om Stockholms innerstad och ca 20 minuters resväg från Stockholms centralstation. På SM kan du som besökare hitta ett hundratal öl av olika stilar som du kan provsmaka och rösta på i folkets val-tävlingen. Som bryggare kan du på SM tävla med din hembryggda öl dels i domartävlingen, dels i folkets val.

Nybörjarkurs

Datum läggs ut på hemsidan när datum för nybörjarkurs i ölbryggning fastställts. Vi kommer att gå igenom bryggprocessen teoretiskt och praktiskt. Vi startar kl. 10.00 och slutar ca kl. 15.00.

Om du vill vara med, kontakta Sven Östlund senast den 18 maj.

[email protected] 

Ölets dag i Lövstabruk

Vi kommer även i år att anordna Ölets dag i Lövstabruk. Det blir lördagen den 27 juli. Vi kommer att ha guidade turer och visa gamla mälteriet, herrgårdens bryggeri och föreningsbryggeriet. Vi kommer som vanligt också att anordna en öltävling med Folkets val av bästa öl. Utförligt program kommer att finnas på vår hemsida och i lokala media.

 

Nyhetsbrev via e-post

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev via e-post, t.ex. när det finns vört kvar att boka på söndagarna, påminnelser om evenemang eller när något nytt har kommit upp på hemsidan.

Har du anmält din e-post adress? Meddela att du vill ha nyhetsbrev genom att skicka e-post till [email protected]

Vi behöver föreningsbryggare!

Anmäl dig till Sven Östlund om du kan ta någon bryggning eller om du är intresserad av att bli förstebryggare.

Som andrebryggare behöver du inte ha några kunskaper inom bryggning så det är ett bra tillfälle att lära sig ölbryggningens ädla konst. Hör av dig till ovan nämnda om du vill vara med som andrebryggare.

Kommande bryggningar

Kommande bryggningar ligger på hemsidan under fliken MER. Om du är osäker på hur vörtbokningen fungerar så finns det en instruktion under INFO vid FAQs på www.lovstaolet.org.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment